„Cesta je viac ako cieľ.“ – Rainer Maria RILKE

Veríme, že vyváženie úspešného podnikania, zdravého životného štýlu a pomoci druhým predstavuje dokonalú rovnováhu v dnešnom uponáhľanom svete.

MISIA

Misia splnená! Celebrity odovzdali zdravotnícke pomôcky.

Počas septembrovej akcie Misia 02, kedy sa mnohé známe osobnosti húfne spojili pre dobrú vec, sa vyzbieralo takmer 7-tisíc €. Celebrity neváhali sadnúť na bicykel a osobne roznášali certifikáty ľuďom po celej Bratislave, aby takýmto spôsobom pomohli konkrétnym deťom s ťažkým zdravotným postihnutím alebo chorobou. Aj vďaka sponzorom, ktorí sa podieľali na zakúpení jednotlivých zdravotníckych pomôcok, sa podarilo pomôcť až piatim.

Organizátori Misie sa rozhodli pre konkrétne deti na základe žiadostí, ktoré mali možnosť ešte pred samotnou akciou ľudia posielať. Nakoniec boli vybraní Davidko Vachan s chorobou motýlich krídiel, ktorému sa zabezpečili drahé náplaste na jeden celý rok, Miška Chovanová s detskou mozgovou obrnou, Kristínka Hattalová s qadruparézou všetkých štyroch končatín a poškodeným rečovým centrom, Dominik Horník s qadruparézou a Jakub Žáček s epilepsiou a rakovinou. Na bicykloch sa v septembri v uliciach Bratislavy premávali a ľudí navštevovali také osobnosti ako David Koller, Lukáš Latinák, Martin Nikodým, Marián Labuda ml., Richard Stanke a desiatky ďalších, ktorým patrí veľká vďaka. „Poslaním umelca je tak trochu riešiť svet,“ povedal spoluorganizátor Misie, režisér Nikita Slovák. Ochota pomôcť sa cení o to viac, že mnohí umelci, ale aj lekári, novinári, jednoducho všetci, ktorí prispeli svojím úsilím, odložili svoje pracovné povinnosti, aby svojou účasťou pomohli vyzbierať čo najviac peňazí. „Rada spájam príjemné s užitočným. A keď sa to spojí s dobrou vecou, tak je to úplne najlepšie. Bolo to príjemné a určite pôjdem aj nabudúce,“ povedala modelka a bývalá Miss Slovensko 2005 Ivica Sláviková, ktorá sa osobne zúčastnila aj odovzdávania zdravotníckych pomôcok. Okrem nej prišli tieto pomôcky osobne odovzdať aj herečka Lucia Siposová, Martin Nikodým, lekár Vladimír Pagáč a zástupcovia sponzorov, ktorí doplatili finančnú čiastku, potrebnú na zakúpenie zdravotníckych pomôcok všetkým piatim chorým deťom. „V budúcom roku plánujeme v tomto našom poslaní pokračovať. Dokonca chceme dať možnosť vidieť rôzne celebrity na bicykloch aj ľuďom mimo Bratislavy, preto sa na jar chystáme aj do Žiliny a v septembri bude pokračovať Misia opäť v Bratislave. Ďakujeme priateľom Misie – Adeli Medical centrum, lekárni Europea a pánu Mauríciusovi Korčokovi, Borisovi Zelenému a spoločnosti Braun Holding a veterinárnej klinike Bully Pet, vďaka ktorým sme mohli uspokojiť všetkých, ktorí boli tento rok vybraní,“ prezradil Nikita Slovák.

Osobnosti na bicykloch pomohli týmto deťom:

Davidko Vachan – Mepiflexy – náplaste – diagnóza choroba motýlich krídiel – EB junkčná  – dostal na celý rok

Miška Chovanová – diagnózy sú detská mozgová obrna – kvadruspastická forma, sekundárna mikrocefalia, bronchopulmonálna dysplázia, malnutrácia, retinopatia, myopia – pobyt v Adeli Medical Centrum

Kristínka Hattalová – diagnoza DMO s qadruparézou všetkych štyroch končatín a poškodenym rečovým centrom – pobyt Adeli Medical Centrum

Dominik Horník – DMO s qadruparézou  – rekondičný pobyt v zdravotníckom zariadení Svetielko

Jakub Žáček – diagnóza epilepsia a rakovina – docvik alertového psíka

Pozrite si reportaz z tlacovej konferencie v TV Bratislava TU.